Tiramisu. Olasz recept

Tiramisu. Olasz recept
Tiramisu. Olasz recept

Összetevők a Tiramisu számára. Olasz recept

 • 400 g Mascarpone krémsajt
 • 6 tojás (ebből 6 sárgáját és 4 tojásfehérjét használunk)
 • 150 g jeges cukrot (100 g a sárgáját és 50 g tojásfehérjét)
 • 300 g a soletilla cupcakes
 • 4 evőkanál Amaretto vagy a likőr, amit szeretünk
 • 100 g kakaóporból
 • 175 g. az erős kávé (az, amit szeretünk)
 • 1 csipetnyi sót a fehérek felszerelésére

Hogyan készítsünk egy olasz tiramisu-t és könnyítsünk. Tiramisu talán az egyik leghíresebb desszert recept az olasz konyha.

Az egyik az olasz édesség par excellence és lett egy hagyományos olasz recept, annak ellenére, hogy meglehetősen friss. Eredete Veneto régióban található az 50-es években, és nem volt marcapon vagy likőr, sajt nélkül, meglepve?

A Tiramisza  , ahogy tudjuk, az idejében sokkal egyszerűbb. A szénhidrátok mennyiségének köszönhetően édes erõsítést és azonnali hatást fejtett ki.

Azokban a napokban csak 5 összetevőt használtak: tojás és cukor rázkódás, Savoiardi szivacs sütemény, eszpresszó kávé és kakaópor. A sajtot később adták hozzá, mert a sajtkrém lassítja az emésztést, és így az álmosság ellentétes hatását kelti el.

Az evolúció és a későbbi felismerés az 1968-ban Toulában található éttermi láncnak köszönhető, amely Olaszországban ismertette ezt a finom, egyszerű és nagyon krémes desszertet.

Az egyik kedvenc desszertem a kávé és a csokoládé ízének köszönhetően. Ne felejtsd el improvizálni, hogy alkalmazkodj a recepthez az otthoni ízléshez, bár itt hagylak a hagyományos emlékeztetőnek, hogy a variációkat beadod.

Sabayon krém készítése

A sabayonnal (sabayonnal, puncs krém, zabaglione vagy zabaione) krém egy sűrű krém olasz hagyomány alapján 3 alapvető összetevők: nyers tojássárgája, cukor és Marsala bor vagy likőr Amaretto, minden megverték a vízfürdőben, amíg ez a krémes textúra

 1. A vizet egy nagy serpenyőben melegítjük, forrónak kell lennie, de nem forrni. Míg a vizet felmelegítjük, a tojásfehérjétől elválasztjuk a tojássárgáját, és félretesszük őket egy csészében. A tojásnak frissnek kell lennie, és szobahőmérsékleten kell kezelni.
 2. Az üvegcukrot egy csésze vaníliával használjuk, egy fém tálba keverjük a tojássárgával.
 3. Elkezdünk verni a tálban a vízből, és amikor elkezd habozni, behozzuk a tálat a serpenyőbe a forró vízzel.
 4. Ha bejutott a helyére, kézzel vagy a keverőgép rúdjaival ütni kell, amíg be nem hajtják a méretüket. Hozzáadjuk apránként a négy evőkanálnyi amarettót, és keverjük, amíg bele nem kerülnek a krémbe.
 5. Miután összekevertük mindent, levettük a sütőedényt és folytattuk a hideget, amíg nem volt spongyos és kompakt krémet. A tiramisu összeszerelésre könyveltünk.

Olasz tiramisu elkészítése

 1. Befejezni a sajtot, amíg krémes (legjobb szobatermelékben megverni). Keverje össze sabayon krémmel. Keverjük össze gyengéden, anélkül, hogy a krém felgyulladna, azt akarjuk elérni, hogy egy bolyhos krém.
 2. A fehéreket a hó pontjára építjük. Ehhez a tojásfehérjét szobahőmérsékleten tesszük be olyan tálba, amelyben nincsenek zsírok, vagy nem emelkednek.
 3. Hozzáadtunk egy csipet sót, és megpróbáltunk verni. Miközben verjük, hozzáadjuk a porcukrot. Mi legyünk, amíg a fehérek nem emelkednek és szilárdak maradnak. Ezután kezeljük a csillámot egy szilikon spatulával.
 4. Hozzáadjuk a tojásfehérjét az előző krémhez. Keverjük össze alaposan és óvatosan, amíg minden be van építve. És mi a legfontosabb dolog: a tiramisza alap krémet. Önmagában az, hogy meghalsz, soha nem tudtam elkerülni egy vagy két kanál eszét.
 5. A maradék egy torta, egy olasz kávéfőzőt teszünk jó kávéval. A legjobban tetszik, és előkészítettük, hagyjuk kihűlni. Ha ez a hideg megijedt keksz, kávé, vagy meg kell dobni egy csomó folyadékot.

Az olasz tiramisu végleges bemutatása

 1. Teszünk egy réteg pelyvát torta sootilla és egy másik krém, két vagy három alkalommal, és befejezni krémmel.
 2. Az utolsó lépés a kakaó érintése, elengedhetetlen, hogy minőségi és keserű kakaó legyen. Ez az összetevő teszi ezt a kontrasztot annyira fontosnak ebben a desszertben.
 3. A desszertet egy szemcsével átszózzuk, hogy ne maradjon grumillos. Általában mindent elhagyom ezt a lépést. Mielőtt bemutatná a vendégeket, mert amikor kakaót hűl, rosszabb előadás van.
 4. És az alapvető dolog, tegye a hűtőbe, hogy lehűljön. Mindig elhagyom egy napról a másikra.

Érdekességek és tippek egy finom tiramisu számára

 • Bemutatjuk egy szökőkútban vagy egyéni adagokban egy hűvös pohárban, amit otthon vagyunk. Ne felejtsd el élvezni az összes finom édességet desszert receptünkben .
 • Bezárásához akartam , hogy megmondja neked , hogy minden olasz otthon saját recept tiramisu. Ez egy közös alap része, és azt a család ízlése szerint készítik el. Nekem is van saját kezdve, amit itt bemutatunk, és akkor nézd meg: Tiramisu utamat .
 • Számos változat létezik, és adhatunk hozzá egy ízét vagy attól függően, hogy hogyan sockilla soletilla cupcakes . Használhatunk konyakot, whiskyt, rumot vagy akár kávé likert (használom, ha nem találom Amarettót ). Ha felkészíted egy gyerekes étkezésre, felejtsd el az alkoholt és cserélj fel több csokoládét.
 • Ez egy recept volt, amely a második világháború után a bordélyházakban szolgált, édes krémet ajánlott resztoratív snacknek, hogy nagyobb erőt és libidót növeljen.
 • A neve a "ti tira su" kifejezésből származik, szó szerint "tirame-arriba ". Vannak olyan források is, amelyek meghatározzák, hogy melyik bordélyház található meg.
 • Arturo Filippini, az éttermi lánc elnöke Toulá  megjegyezte: "Nagyon a háború után voltunk, amikor barátainkkal a Treviso-i bordélyházakba mentünk (...) azokban az időkben, amikor is főztek (...). A fõtanácsos, az amatõr ügyfelek (de a nõk is) kedvesen mondták nekik ezeket az emblematikus szavakat: Menj, vigyázz, adok neked egy dolgot,
Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.