Kuszkusz csirkével és zöldségekkel

Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Kuszkusz csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók a kuszkuszhoz csirkével és zöldségekkel

  • 400 g csirkemell
  • 250 g cous cous (1 üveg)
  • 250 ml vizet (1 üveg)
  • 60 g mazsola
  • 200 ml fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 hagyma
  • 1 kis bors piros és egy másik zöld
  • 2 metélőhagyma
  • 2 sárgarépát
  • 1 paradicsomot
  • Só és frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • Provencalis gyógynövények és tárkony (ízlés szerint)

Kuszkuszos recept csirkével és zöldségekkel . Ma bemutatok egy másik receptet, az egyik olyan csirkés receptet, amellyel repülni tudsz a képzelettel és a bájjal.

És nem, nem Marokkóból származik, hanem Németországból, Darmstadt városától Frankfurt mellett. Innentől Noel elolvastam, egy Extremaduran, aki munkahelyi okokból életét tette azokra a részekre.

Ízletes és nagyon egyszerű recept, nagyon komplett és kielégítő ételeket kap, de egészséges és kiegyensúlyozott. Nagyon megnyugtató étel az összes aromának köszönhetően. Elõre elkészíthetõ, mivel a csirkemell ízesül. A kuszkusz másik receptjéhez hasonlóan, akár a csirkehúsban is megtalálható a blog.

Kuszkusz sok neve van, hogy minden régióban hívják meg egy út,  kuszkusz, kuszkusz vagy kuskusús .. . Azok számára, akik nem tudják, hogy bázisként durumbúzadarával, és az egyik a hagyományos ételek a konyha, a Maghreb, különösen a marokkói konyha.

Megpróbáltam azt különböző módon, a hagyományos tabbouleh  keresztül Kuszkusz saláta tonhal , de ahogy tetszik legjobban a leghagyományosabb, tálalva bárány. Bár Noel könnyebb verziót mutat be csirkével és zöldségekkel.

Az egyik előnye, ez a recept a sebesség és az egyszerűség, fél óra lesz egy tökéletes étel vacsorára, vagy hogy a munkát a műanyag dobozban. A luxus, hogy sietve hazaérjenek, és kevés időt töltsön el egy ilyen finom étel készítésében. Szóval már tudod, nincs mentséged, hogy nem jól megeszed, és maradsz, mint a királyok a vendégek előtt.

A receptet más típusú húsokkal is ki lehet igazítani, bár ha egy disznó, akkor már tudják, hogy nem fogadják el a muzulmán kultúrában. Az előkészítés nagyon egyszerű, gyors és mindenekelőtt egészséges. A recept nagyon hasonlít a csirke rizsünkhöz, de ehhez az egzotikus érintéshez, amely a kuszkuszt adja. Ideális azok számára, akik a főzés világában kezdődnek, nem vesztették el, ahogy Nacho barátom mondaná. Igen, vagy igen, ki fog jönni, látni fogod ... és ha jobb, mint jobb curry-t kapsz.

 

A kuszkusz kíséret előkészítése

  1. A mazsolát egy pohárban hagyjuk a borral és a citrommal párhuzamosan hidratálni. Engedjétek, hogy vegyék a bor illatát.
  2. A csirkemelleket hosszában csíkokra vágjuk, amelyeket félig vágunk. El kell hagynunk őket kb. Fél ujjal.
  3. A Provencal gyógynövényeket, tarragont, sót, borsot és citromfüstöt szobahőmérsékleten tálaljuk fel, amikor a többi összetevő elkészítéséhez szükséges időt vesz igénybe.
  4. Másrészt a hagymát, a paprikát, a metélőhagymát, a sárgarépát és a paradicsomot szeletekre / darabokra vágjuk viszonylag vastagon, hogy sütés után is ropogósak maradjanak.
  5. A paradicsom kivételével minden zöldséghez extraszűz olívaolajjal melegítünk. Ezután kicsit később dobjuk el, amikor a többi zöldség kissé nyirkos.
  6. Hagyja kb. 12 percig lángolni.
  7. Mi bors ízlés szerint.
 

Elszállítjuk a zöldségeket és a csirkét

  1. Amikor minden mártogatott, félretesszük egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben dobjuk a csirke darabokat.
  2. Sütjük, amíg arany, felemelve a hő egy kicsit a folyamat végén.
  3. Adjuk hozzá a serpenyőbe a csirkét, a mazsolát a borral együtt, amit lefoglaltak. Hagyjuk, hogy a fehérbor alacsony hőmérsékleten elpárologjon. Nem tart több mint öt percet, mert csak ízeket gyűjt össze.
  4. Aztán dobjuk a többi zöldséget, amelyet félretettünk, és hagyjuk, hogy a bor kissé elpárologjon egy alacsony hőtől.
  5. Körülbelül 10 perc alatt egy kissé vastag szósz lesz a bor és a zöldségek csökkenésének köszönhetően. A csirke nagyon szelíd és nagyon lédús lesz.

A kuszkusz elkészítése és bemutatása

  1. A kuszkusz hagyományosan párolt, de ebben a receptben elkészítjük, forralva vízzel, és öt percig megduzzad.
  2. Meg fogjuk követni a couscous csomag utasítását: 250 ml vizet forralunk egy teáskanál sóval és egy extra szűz olívaolajat, és öntsük 250 g kuszkuszra egy edénybe. Körülbelül egy teljes pohár tartalma mind cous cous, mind víz számára.
  3. Hagyjuk állni 2 percig, és melegítsük fel 3 perc alatt alacsony hővel egy kanál vajjal kevergetve villával, hogy elkülönítsük a babot.
  4. Miután ez az idő telt el, a kuszkust fel kell készíteni, fel kell fújni a méretének megduplázásával, lágyabbá és könnyebbé kell válnia.
  5. Ha nem, hagyja a szakácsot ésszerű időre, amíg meg nem történik. Ha már megvan a lényege, visszavonulunk, és készen áll a szolgálatra
  6. Egy mély tálcában szolgálunk.
  7. A couscouset egy fából készült kanállal eltávolítjuk, hogy a gabona laza legyen, a zöldségeket és a csirkét a tetejére adjuk hozzá.

Láthatja a couscous receptjének lépésről lépésre történő összes fotóját csirkével  ebben az albumban, ne hagyja ki a részleteket, és olyan lesz, mint az anyámé.

 

Tippek a finom cuscus számára

  • Egy tányéron való egyéni bemutatáshoz egy cous-cous és egy másik pörköltet adunk.
  • Amikor eszik, nagyon jól kell keverednie. Kihasználjuk a konyhából érkező barátainkat, és mindenekelőtt nagyon köszönjük Noelnek a receptjét!
  • Ha azt szeretné, hogy a csirke kuszkusznak ezt a receptjét a mártás aromájú ízeinek megfelelően megkóstolhassuk, azt javasoljuk, hogy előkészítse előtte egy kicsit, és mielőtt kiszolgálja az asztalra, tegye meg a kuszkuszt.
  • A kuszkusz maradványok nagyon jól tartanak, ha naponta hűtőszekrényben tárolják a légmentesen lezárt tartályban. Sőt, akár problémamentesen is fagyasztható, tökéletes a heti menühöz.
  • Amint azt a bevezetőben említettem, a couscous nagyon könnyű előkészíteni. Ne félj, mert ez a recept és különösen annak előkészítése azok számára szól, akik a konyhában kezdődnek. Nagyon nehéz, hogy elfogadható módon ne jöjjön el hozzátok.
  • Mivel a csirkét rengeteg mártással hagyjuk, külön is elfogyaszthatjuk, hogy minden étkezõ a kívánt összeget szolgálja.
  • A blogban sok csirke recept van , én vagyok az első számú rajongója ennek a receptnek, a legtöbb nagyon egyszerű és mindenekelőtt olcsó. Talán ez a csirke recept az egyik leglátogatottabb a burgonyával sült csirke mellett.

  • Partnerünk:

    Mik lehetnek azok a csigolyák amik befolyásolják, hogy mi fáj nekünk?

    csontkovács szolgáltatásaink

    Miért fájjon ha nem muszáj? A csontkovács nem bánt hanem gyógyít! Az isiász nevű betegség az emberi szervezet leghosszabb idegéről, a nervus isiadicus nevű ülőidegről kapta a nevét… Ebben a fejezetben a csípő, illetve a térdfájdalmak leggyakoribb okait, előre jelző tüneteit fogjuk ismertetni…. A legtöbb csont és izomrendszeri rendellenesség degeneratív (kopásos) elváltozása… Az ízületeket az ízületi tok és az ízületi szalagok erősítik. Baleset következtében a tok és a szalagok sérülhetnek. Tekintse meg a csontkovács szolgáltatásaink oldalunkat és győződjünk meg arról hogy mi fáj.

  • Partnerünk:

    Linképítés amit csak a Google-Ön Túl! tud:

    linkkatalógus Google-Ön Túl!

    Manapság (2017) már nem csak a modern technológiák változnak /  fejlődnek pl: VR szemüveg, okos autó, okos szemüveg stb.. hanem a weboldalak és a keresők. Az óriás kereső a Google megpróbál minél jobb találati listát összehozni a látogatóinak, mert az mindenkinek jó. Ezért is fejleszti az algoritmusait amik befolyásolják a helyezéseket. Jelenleg a linkkatalógus és a céges katalógusok amik régebben virágoztak jelenleg haldokolnak. Viszont van olyan ami nem, nálunk még látogatók is olvassák a katalógusunkat. Miért? Azért mert minőségi és azt találja ott a látogató amit keres.

  • Partnerünk:

    Ingatlan eladás, vásárlás, albérlet vagyis: E.V.A.

    eva.ingatlan.hu

    Az ingatlanpiacon annyi jogszabály van mint égen a csillag, ha nem akarunk eltévelyedni benne akkor érdemes utána olvasni. Az eva.ingatlan.hu arra vállalkozott, hogy összeszedje az alap tudnivalókat az ingatlan piaci törvényekről. Nem csak olvasni lehet hanem beszélgetni is, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a témával kapcsolatban. Nem ritkán hallani hogy az albérlők megszegték a szerződésüket és a tulajdonos nem tudja hogy mi a teendő. Járjon utána hogy ne eshessen meg Önnel.  

  • Partnerünk:

    Duguláselhárítás ár

    dugulaselharitas024.hu

    Az ár! Mindig az a legfontosabb a magyar embernek pedig a minőség sem utolsó szempont. Gondoljunk bele kifizetünk egyszer egy 5-10 ezer forintos árat egy olcsó duguláselhárítónak és 2 nap után újra nem folyik le a víz. Akkor jöhet a következő aki megint csak olcsó mert már 1x költöttünk rá akkor az már sok lenne, ha most sokat költenénk. Amikor harmadjára jön a profi duguláselhárító aki minőségi munkát végez viszonylag drágábban. Összeségében ugyan ott vagyunk ha, a duguláselhárítás ár-at megfizetjük egyszer egy minőségi szolgáltatásért.

  • Partnerünk:

    Duguláselhárítás Miskolc-on!

    duguláselhárítás miskolc

    Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.


Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.