Kuszkusz csirkével és zöldségekkel

Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Kuszkusz csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók a kuszkuszhoz csirkével és zöldségekkel

  • 400 g csirkemell
  • 250 g cous cous (1 üveg)
  • 250 ml vizet (1 üveg)
  • 60 g mazsola
  • 200 ml fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 hagyma
  • 1 kis bors piros és egy másik zöld
  • 2 metélőhagyma
  • 2 sárgarépát
  • 1 paradicsomot
  • Só és frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • Provencalis gyógynövények és tárkony (ízlés szerint)

Kuszkuszos recept csirkével és zöldségekkel . Ma bemutatok egy másik receptet, az egyik olyan csirkés receptet, amellyel repülni tudsz a képzelettel és a bájjal.

És nem, nem Marokkóból származik, hanem Németországból, Darmstadt városától Frankfurt mellett. Innentől Noel elolvastam, egy Extremaduran, aki munkahelyi okokból életét tette azokra a részekre.

Ízletes és nagyon egyszerű recept, nagyon komplett és kielégítő ételeket kap, de egészséges és kiegyensúlyozott. Nagyon megnyugtató étel az összes aromának köszönhetően. Elõre elkészíthetõ, mivel a csirkemell ízesül. A kuszkusz másik receptjéhez hasonlóan, akár a csirkehúsban is megtalálható a blog.

Kuszkusz sok neve van, hogy minden régióban hívják meg egy út,  kuszkusz, kuszkusz vagy kuskusús .. . Azok számára, akik nem tudják, hogy bázisként durumbúzadarával, és az egyik a hagyományos ételek a konyha, a Maghreb, különösen a marokkói konyha.

Megpróbáltam azt különböző módon, a hagyományos tabbouleh  keresztül Kuszkusz saláta tonhal , de ahogy tetszik legjobban a leghagyományosabb, tálalva bárány. Bár Noel könnyebb verziót mutat be csirkével és zöldségekkel.

Az egyik előnye, ez a recept a sebesség és az egyszerűség, fél óra lesz egy tökéletes étel vacsorára, vagy hogy a munkát a műanyag dobozban. A luxus, hogy sietve hazaérjenek, és kevés időt töltsön el egy ilyen finom étel készítésében. Szóval már tudod, nincs mentséged, hogy nem jól megeszed, és maradsz, mint a királyok a vendégek előtt.

A receptet más típusú húsokkal is ki lehet igazítani, bár ha egy disznó, akkor már tudják, hogy nem fogadják el a muzulmán kultúrában. Az előkészítés nagyon egyszerű, gyors és mindenekelőtt egészséges. A recept nagyon hasonlít a csirke rizsünkhöz, de ehhez az egzotikus érintéshez, amely a kuszkuszt adja. Ideális azok számára, akik a főzés világában kezdődnek, nem vesztették el, ahogy Nacho barátom mondaná. Igen, vagy igen, ki fog jönni, látni fogod ... és ha jobb, mint jobb curry-t kapsz.

 

A kuszkusz kíséret előkészítése

  1. A mazsolát egy pohárban hagyjuk a borral és a citrommal párhuzamosan hidratálni. Engedjétek, hogy vegyék a bor illatát.
  2. A csirkemelleket hosszában csíkokra vágjuk, amelyeket félig vágunk. El kell hagynunk őket kb. Fél ujjal.
  3. A Provencal gyógynövényeket, tarragont, sót, borsot és citromfüstöt szobahőmérsékleten tálaljuk fel, amikor a többi összetevő elkészítéséhez szükséges időt vesz igénybe.
  4. Másrészt a hagymát, a paprikát, a metélőhagymát, a sárgarépát és a paradicsomot szeletekre / darabokra vágjuk viszonylag vastagon, hogy sütés után is ropogósak maradjanak.
  5. A paradicsom kivételével minden zöldséghez extraszűz olívaolajjal melegítünk. Ezután kicsit később dobjuk el, amikor a többi zöldség kissé nyirkos.
  6. Hagyja kb. 12 percig lángolni.
  7. Mi bors ízlés szerint.
 

Elszállítjuk a zöldségeket és a csirkét

  1. Amikor minden mártogatott, félretesszük egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben dobjuk a csirke darabokat.
  2. Sütjük, amíg arany, felemelve a hő egy kicsit a folyamat végén.
  3. Adjuk hozzá a serpenyőbe a csirkét, a mazsolát a borral együtt, amit lefoglaltak. Hagyjuk, hogy a fehérbor alacsony hőmérsékleten elpárologjon. Nem tart több mint öt percet, mert csak ízeket gyűjt össze.
  4. Aztán dobjuk a többi zöldséget, amelyet félretettünk, és hagyjuk, hogy a bor kissé elpárologjon egy alacsony hőtől.
  5. Körülbelül 10 perc alatt egy kissé vastag szósz lesz a bor és a zöldségek csökkenésének köszönhetően. A csirke nagyon szelíd és nagyon lédús lesz.

A kuszkusz elkészítése és bemutatása

  1. A kuszkusz hagyományosan párolt, de ebben a receptben elkészítjük, forralva vízzel, és öt percig megduzzad.
  2. Meg fogjuk követni a couscous csomag utasítását: 250 ml vizet forralunk egy teáskanál sóval és egy extra szűz olívaolajat, és öntsük 250 g kuszkuszra egy edénybe. Körülbelül egy teljes pohár tartalma mind cous cous, mind víz számára.
  3. Hagyjuk állni 2 percig, és melegítsük fel 3 perc alatt alacsony hővel egy kanál vajjal kevergetve villával, hogy elkülönítsük a babot.
  4. Miután ez az idő telt el, a kuszkust fel kell készíteni, fel kell fújni a méretének megduplázásával, lágyabbá és könnyebbé kell válnia.
  5. Ha nem, hagyja a szakácsot ésszerű időre, amíg meg nem történik. Ha már megvan a lényege, visszavonulunk, és készen áll a szolgálatra
  6. Egy mély tálcában szolgálunk.
  7. A couscouset egy fából készült kanállal eltávolítjuk, hogy a gabona laza legyen, a zöldségeket és a csirkét a tetejére adjuk hozzá.

Láthatja a couscous receptjének lépésről lépésre történő összes fotóját csirkével  ebben az albumban, ne hagyja ki a részleteket, és olyan lesz, mint az anyámé.

 

Tippek a finom cuscus számára

  • Egy tányéron való egyéni bemutatáshoz egy cous-cous és egy másik pörköltet adunk.
  • Amikor eszik, nagyon jól kell keverednie. Kihasználjuk a konyhából érkező barátainkat, és mindenekelőtt nagyon köszönjük Noelnek a receptjét!
  • Ha azt szeretné, hogy a csirke kuszkusznak ezt a receptjét a mártás aromájú ízeinek megfelelően megkóstolhassuk, azt javasoljuk, hogy előkészítse előtte egy kicsit, és mielőtt kiszolgálja az asztalra, tegye meg a kuszkuszt.
  • A kuszkusz maradványok nagyon jól tartanak, ha naponta hűtőszekrényben tárolják a légmentesen lezárt tartályban. Sőt, akár problémamentesen is fagyasztható, tökéletes a heti menühöz.
  • Amint azt a bevezetőben említettem, a couscous nagyon könnyű előkészíteni. Ne félj, mert ez a recept és különösen annak előkészítése azok számára szól, akik a konyhában kezdődnek. Nagyon nehéz, hogy elfogadható módon ne jöjjön el hozzátok.
  • Mivel a csirkét rengeteg mártással hagyjuk, külön is elfogyaszthatjuk, hogy minden étkezõ a kívánt összeget szolgálja.
  • A blogban sok csirke recept van , én vagyok az első számú rajongója ennek a receptnek, a legtöbb nagyon egyszerű és mindenekelőtt olcsó. Talán ez a csirke recept az egyik leglátogatottabb a burgonyával sült csirke mellett.

  • Partnerünk:

    Kartondoboz webáruház:

    iLogistic Kft.

    Miért is kellene nekem kartondobozt venni? A kérés nagyon jó és a válasz is nagyon egyszerű. A kartondobozoknak nagyon sok felhasználási területe van pl: elpakolás, szállítás, csomagküldés, takarás, dizájn stb.. Cégünk az iLogistic Kft. kartondobozok értékesítésével foglalkozik 1 vagy akár 1000 doboz szinten. Ezen kívül pedig logisztikai feladatokat is végez. Ha van egy webáruházunk és vannak raktáron termékeink akkor azt valahol tárolni kell és becsomagolni és eljuttatni a címzetthez. Ezt a folyamatot  az iLogisctic Kft. (kartondoboz.info) egymaga elvégzi helyettünk. Tárol, csomagol, felad! Minden egy helyen.

  • Partnerünk:

    Domain, weboldal eladása:

    web

    Milyen okai lehet annak, hogy valaki eladja a meglévő vállalkozását vagy weboldalát? Egészségügyileg az a javasolt, hogy 10 évente változtassunk az életmódunkon mert így egészséges. 10 éve 1 szakmában sok ez tény. A már felépített weboldalt vagy céget senkinek nincs szíve csak úgy eldobni magától, így megpróbálják eladni. A www.elado-weboldal.reklam.hu azért jött létre, hogy megkönnyítse az eladást és a vásárlás menetét, teljesen ingyen. Nincs regisztrációhoz kötve és összesen pár percet vesz igénybe az egész művelet. Röviden: ez egy hirdetéses oldal ahol a domain eladás és a cég értékesítés az egyetlen hirdethető lehetőség.

  • Partnerünk:

    Keresőoptimalizálás újratöltve 2018-ban!

    Sarkadiseo.hu

    2017 első fele robbanásszerűen változásokat hozott a keresőoptimalizálásban. Ez bizonyítja mesterséges intelligencia algoritmus, a rankbrain algoritmus és még lehetne sorolni estig. Egy szó mint 100 fejlődünk és a Google is fejlődik ezért a keresőoptimalizálás is fejlődik. Ami sajnos Magyarországon nem fejlődik az a online marketing cégek. Még mindig a PR cikk építés és a katalógus linképítés zajlik. A Sarkadiseo.hu teljesen más! Fiatal 25 éveiben lévő csapat akik elhatározták, hogy megváltoztatják a keresőoptimalizálást. Miért? Azért mert jelenleg semmi sem működik igazán ami régen és mindenki tehetetlen. Tegyen próbára minket! A referenciáink mindent elárúlnak.

  • Partnerünk:

    Google-on Túl! Link ajánlás ingyen!

    Google-on Túl! Link katalógus

    Az interneten a kezdetekben a keresők nagyon kezdetlegesek voltak ezért úgynevezett linkkatalógusok jöttek létre ahol rendszerezve megtalálhatóak voltak a weboldalak. A Google-on Túl! is ilyen link katalógus. Pl: szolgáltatás -> duguláselhárítás. Aki duguláselhárítót keresett az ilyen katalógusokban nézelődött elég gyakran. Amióta az internetes keresők rohamosan fejlődésnek indultak azóta egyre egyszerűbb megtalálni azt amire igazán kíváncsiak vagyunk. Ennek hatására a linkkatalógusok-nak rohamosan csökkent a látogatottsága és az értelme mint pl az iwiw vagy mywip-nek annó.  

  • Partnerünk:

    Kutyatartás szabályai és cuki kutya fotók:

    beugle

    A kutya az ember legősibb barátja ezt mindenki tudja. Viszont azt már kevesebben tudják, hogy a kutyák nem csak házőrzésre jók hanem gyógyító célokra is. Pl: a depressziót kifejezetten jól lehet kutyákkal kezelni, a vakvezető kutyákról nem is beszélve. A gyerekek kiskorukban döntik el magukban, hogy szeretni fogják e a kutyákat vagy sem. Sajnos sok esetben kiskorban nagy trauma éri a gyerekeket amit akár egész életük során nem tudnak feldolgozni és sosem lesznek kutyagazdik. A következő weboldalon: kutyatartás szabályai és menete mindent megtudhat ami a kutyákkal kapcsolatos.


Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.