Fokhagymás levesek vagy kasztíliai leves

Fokhagymás levesek vagy kasztíliai leves
Fokhagymás levesek vagy kasztíliai leves

Hozzávalók fokhagymás leveshez vagy kasztíliai leveshez

  • 10 gerezd fokhagymát
  • 6 tojás (1 személyenként)
  • 12 szelet kemény kenyér
  • 150 g Serrano sonkát
  • 2 liter és fél húsleves
  • Só és bors (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál édes paprika a Vera "Las Hermanas"
  • 50 ml extraszűz olívaolaj

Hogyan készítsünk néhány fokhagymás levest . Már van hideg az ajtón és a Karácsony gyakorlatilag a tetején. A szervezet felszólít minket leves receptekre, és ez a főzés. Néhány napja bemutattam az egyik kedvencem,  hagymás levest . A mai nap a spanyol gasztronómia, a fokhagymás levesek vagy a Castellana leves egyik legalámeresebb és híres receptje  Alapvető a húsvét és gyakori reggeli a spanyol vidék számos területén.

Nagymamáink és anyáink már elkészítették ezt az ételet olyan természetes, hagyományos és megnyugtató módon. Elég volt a fokhagymával, kenyérrel, paprikával, vízzel és egy kis sonkával, hogy megbabonázzuk a tüzet. Mindig nézte a potot, hogy lássa, készen állnak-e a vacsorára.

Javaslom egy jó tál fokhagymás leveseket vacsorázni, az első kanál leves már behelyezi a hőt a testbe. A fokhagymás illat és a paprika aromája emlékeztet a miriam unokatestvére otthoni vacsoráira  Ma elhagyom a receptedet, de nem tudom, miért, soha nem kapok 100% -ot, mint ő ... Biztos vagyok benne, hogy titka van, amit nem mutatott be nekem. Ez a kényelmes leves az esti és a téli heti menüben helyet foglal, remélem, élvezni fogja.

 

Fokhagymás levesek készítése

  1. Hámozzuk le és fonjuk a fokhagymát, nem kell nagyon vékony. A fokhagymának szagot kell adni, és emulziót kell biztosítania a víz és az olaj között, hogy a leves kiváló legyen. Egy tálban foglaltuk le.
  2. Kiválasztunk egy nagy tálcát, felmelegítjük az olajat az alján, és bevesszük a fokhagymát. Mi elpároljuk, amíg el nem kezdik elkapni az arany színt (de vigyázzunk, nehogy elkapjuk).
  3. A sonkát apróra vágjuk. A fából készült kanállal borotvával távolítsuk el mindaddig, amíg az ízek jól össze nem állnak.
  4. Amikor a fokhagymát pörkölt méz színt adjuk hozzá 6 szelet kemény kenyeret, és adjon nekik néhány fordulatot. Távolítsa el a tésztát a hőlésből és az édes paprikával megszórja.
  5. Tetszik ez így, bár sokan fűszeres paprikával csinálják.
  6. A paprikának kettős funkciója van: a kenyeret piros színezi, és aromát is kínál. Ehhez tálaljuk a tálat, hogy megakadályozzuk a paprika égését. És hogy minden marad egy kellemetlen keserű ízzel, ami bosszantaná a levest.

Fokhagymás levesek főzése

  1. Távolítsa el mindent jól, és egyesítse az olajat a fokhagymával, sonkával, kemény kenyérrel és paprikával. Visszaadjuk a sütőt a tűzbe.
  2. Mindig rövid, mivel ez a leves trükkje, hogy a víz vagy a húsleves soha nem forrni kezd a főzés során.
  3. Mindig még 2-3 percig mindent megszórjon, és a keverés megállítása nélkül hozzáadja a húsleveset.
  4. Ha nem rendelkezik húslevestel, csak vízzel teheti meg. Nagyon hasonló lesz, nem olyan erős, de nagyon jó ízű.
  5. Kb. 20 percig mérsékelt hőt használjunk, akkor nem kell felszeletelni a levest.
  6. 20 perc után adjuk hozzá a maradék kenyeret, a másik 6 szeletet, amit előzőleg egy kis extra szűz olívaolajjal pirítottunk.
  7. A felszínre helyezzük és hagyjuk, hogy lebegnek, amíg el nem puhulnak.
  8. Adjunk hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot. Próbálja ki a levest a só hozzáadása előtt, mivel a sonka mennyisége és sós mennyisége nem feltétlenül szükséges.

A fokhagymás levesek végleges bemutatása

  1. Megtörjük a tojásokat, és dobjuk őket a levesbe. Általában egy tojást adok egy vendégnek, de mindegyiktől függ, ha kettőt vagy háromot akarsz ... a kedvére.
  2. Hagyjuk állítani 2-3 percig. Egy másik lehetőség a tojásfehérje elválasztása a tojássárgától, és csak a tojásfehérje hozzáadását a leveshez.
  3. A sárgabarackot később minden tálra helyezzük, a leves forróságával főzzük. Amikor hozzáadjuk a levest a tálhoz, a tojássárgát összekeverjük a leveszel, és finom. A tojás vagy egy mártott vagy pirított tojás alakú.
  4. Nagyon forró a tálban, vagy pedig agyagedényben (ez a saját dolog). Használja ki!

Nagyon gyorsak és egyszerű előkészítésük.

Egy nagyon komplett leves, amelyet tetszés szerint hangolhat. Hozzáadhatunk sonkát, chorizót, sült szalonnát, bonitót ... stb., Kicsit az egyes ízlésektől függően.

Tippek és ajánlások néhány finom fokhagymás leveshez

  • Azt mondják, hogy a kenyér kéreg elrontja a receptet, ezért sok pékségben, amikor húsvét jön, eladják a leves kenyeret. Nem vettem észre a különbséget, azt hiszem, a kenyér típusa miatt lesz.
  • Ezeknek a leveseknek a legjobb kenyere a fehér kenyérből készült kasztíliai kenyér. A szelet kenyér általában 5-15 mm, így a levest megemeleg, amikor a kenyér lágyul.
  • A babérlevél nagyon jó a főzés során. És az egyik legfontosabb ajánlás, amint azt mondtam, hogy a húsleves soha nem forrni kezd a sütés során.
  • És végül magától értetődik, hogy az a különbség, ami különbözteti meg a hagyományos fokhagymás levest a rendkívüli fokhagymás levesektől: a sonka, az olaj, a fokhagyma, a La Vera jó paprika ... különbséget tesz.

A fokhagymás levesek

  • Juanjo nem mondja meg, hogy ő aúpa. "Felkészítem őket a maragata-ra, sokkal szegényebbek, mint a nagyszüleim mindig: A potban a szükséges vizet melegítik a vacsorák szerint.
  • Ha főzött, adj hozzá egy fokhagymát majaóhoz (ízlés szerint) a központi csíra nélkül, amelyhez sót, olívaolajat, ragasztót és paprikát (édes vagy fűszeres) adnak hozzá. Forraljuk 5 percig, adjunk hozzá egy pár megvert tojást, ami hamar feláll.
  • Távolítsuk el a hőtől, és adjuk hozzá a vándorolt ​​kenyeret (lehetőleg a kenyeret). Melegen tálaljuk az agyagedényben, és fából készült kanállal vagy kortyokkal enni.
  • Végül volt valaki, aki egy pohár borral tisztította a bankot. Ha a levest húsból, szalonnából, szeszélyesből és kolbászból készült burgonyából készítették, akkor leírhatatlan volt. "
  • Pueblica de Valverde, egy kis, de gyönyörű Zamora város, Jose Furones. Elküldött nekem, azt mondja nekem, hogy sokkal szegényebbek, mint az enyém, de nagyon gazdag is.
  • Az egyetlen összetevő : kenyér néhány nap, hogy könnyen vágja vékony szeletek, fokhagyma, szalonna. Természetesen olívaolajat is kínál, édes paprika, csipetnyi spiciness - ízlés szerint - íz és víz nagyon jó kiegészítője.
  • Ha elkészítjük 4-6 fő (attól függ, hogy mit eszik) van szükség: a 3 vekni ½ kg: 1 vekni ½ kg, 4 gerezd fokhagyma - attól függ, hogy milyen erős tetszik, 3 teáskanál paprika keserédes vagy édes (ha úgy tetszik csípős), egy csipet cayenne bors (ha tesz paprika) és 2,5-3 liter vizet is hagy némi húslevest vagy száraz ... hogy mindenki ízlésének.

A Pueblica de Valverde levesének elkészítése

  1. A kenyeret nagyon vékony szeletekre vágjuk, és az agyagba dobjuk. Forraljuk fel a vizet, és fokozzuk a fokhagymát és a sót a habarcsban, hagyva nagyon finom.
  2. Add hozzá a vajat (lehetőleg ibériai) vagy az extra szűz olívaolajat + paprikát. Keverjük össze a mogyorót, és amikor a víz forrni kezd, abbahagyjuk a tüzet. A fokhagyma nem forralja, van egy mondás az én népem, hogy azt mondja: " fokhagymás főtt fokhagyma elveszett ". Hozzáadjuk a pépet, elválasztva egy vödör vizet, hogy "mossuk" a habarcsot (semmi sem kell elveszni).
  3. Keverjük össze jól és öntsük a kenyeret.
Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.