Hagymás leves. Hagyományos francia recept

Hagymás leves. Hagyományos francia recept
Hagymás leves. Hagyományos francia recept

Hozzávalók a hagymás leveshez. Hagyományos francia recept

  • 6 nagy és édes hagyma
  • 30 ml extra szűz olívaolaj (2 evőkanál)
  • 60 g vajat
  • 1 fokhagymát
  • 2 liter húsleves
  • 12 szelet baguette kenyér
  • 3 evőkanál búzalisztet
  • 1 teáskanál cukrot
  • Só és frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 20 ml pálinka vagy konyak
  • 100 g lágy reszelt sajttal (Gruyère típusú)

Hogyan készítsünk hagymás levest . Ősszel vagyunk télen a sarkon, a test kérdezi meg a kanállal kapcsolatos recepteket: levesek, forró krémek, püré, pörköltek, pörköltek, pörköltek és egy hosszú stb.

Ha megnézed a blogot, látni fogod, hogy a leves receptek közül keveset vagy sem. Úgy döntöttem, hogy megváltoztatom ezt a klasszikus kezdettel: "Francia hagymás leves"

Kiváló, hagyományos és alapvető recept minden konyhában, amely értékes a só. Egy finom és egyszerű étel, amely első karácsonyi program lehet, vagy egy egyedi tál, egy nagy tál leves, házi vacsorán. Képzelje el, hogy a kanapén fuzionálva kicsit kicsit felmelegíti a kezét, miközben megnézed kedvenc filmedet vagy sorozatot, egy újabb tálat akarok venni.

Mint szinte minden leves receptek , ez egy nagyszerű történet szerint az az író „A három testőr”, a francia Alexandre Dumas volt, „egy nagyon kedves leves vadászok, az emberek a rossz hírnév és tisztelték a részeg”.

Mint látja a város gazdasági receptjét, bár Estanislao Leczinski volt. Lengyel volt király és szenvedélyes a gasztronómia miatt, felfedezte ezt a hagyományos levest egy francia fogadóban. Olyan finom ízét tetszett neki, hogy nem állt meg, amíg meg nem kapta a receptet. Ettől a pillanattól szerezte meg a hírnevet és a népszerűséget a bíróságon, és később olyan kötelezõ ételévé vált, amellyel véget vetett az éjszakai párizsi mulatságnak, következésképpen Dumas kinevezése.

Elhagyom Önt a Franciaországból származó leves korszerű verziójával, amelyet száraz kenyérrel, húslevesrel és karamellizált hagymával készítettek. A "soupe a l'oignon gratinée" vagy a gratinált hagymás leves, a Paul Bocuse receptjének változata a "A konyha a piac" című könyvben . Egyszerű, alázatos, ízletes, tápláló és egészséges, remélem tetszik nekem, mint én.

 

A hagyma leves elkészítése

  1. Ebben a levesben édes hagymát kell használnunk, megtaláljuk őket a piacon vagy bármely szupermarketben. Használhat másik típusú hagymát, de az íze nem lesz olyan sima és édes.
  2. Húzza és vágja el a julienne (hosszú és vékony szelet) édes hagyma. Egy tálban foglaltuk le.
  3. Kiválasztunk egy nagy tálcát, felmelegítjük az olajat a sütő alján. Hozzáadjuk a vajat, amely a francia leves igazi alapja.
  4. Amikor megolvadt és összekeveredik az olívaolajjal, adjuk hozzá a hagymát és a nagyon apróra vágott fokhagymát. Hozzáadunk egy kis sót és fekete borsot is. A sós hatás segíteni fogja a hagymát, hogy izzadjon és lágyítson.
  5. Távolítsa el egy fából készült kanállal, amíg a hagyma átlátszó vagy áttetsző, nem szabad elkapni a színt.
  6. Ez a folyamat lassú, mert a lágy hagymát égetés nélkül szeretnénk. Nagyon enyhe tűz esetén körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
  7. Lefedheti vagy fedelezheti a sütőt a főzés során, bár ha lefedi, a víz, amely felszabadítja a sofritot, a sütőben marad, és megakadályozza, hogy a hagyma sápadtson.

A hagyma leves elkészítése és előkészítése

  1. Ha még nem használunk édes hagymát, akkor egy kanál cukrot adhatunk hozzá. Bár óvatosnak kell lennünk, nehogy karamellizáljunk nagyon gyorsan, hogy a hagyma ne maradjon színben.
  2. Megszórjuk a lisztet a serpenyőben, és finoman keverjük, hogy jól keverjük. A lisztet a hagymával és különösen a vajat Roux-nak hívják, ez segít nekünk a levest megkötni és sűríteni.
  3. Hozzáadjuk a pálinkát, és 1-2 percig elpárologunk.
  4. Adja meg a húsleveset, a húsokat vagy az általunk kedvelteket, például csirkét, halat vagy zöldséget (így érzel a leveshez). Szükség szerint töltsön le, és forraljuk fel. 15-20 percet hagyunk nagyon lágy lángon.
  5. A levesben liszt van, és ha növeljük a hőmérsékletet, akkor a sütő alja lesz. Ragaszkodni fog, és bosszantani tudja a receptet.
  6. Vágja le a kenyeret vékony szeletekre, és enyhén pirítós.
  7. Szeletelj egy darab fokhagymával, és helyezze a sütőtök felületére, vagy az egyes tálakba leveszel és pirítóssal a tetején.
  8. Megszórjuk a leginkább kedvelt lágy sajtot (a gruyere-t használtam).
  9. Elhelyezett 200 fokos előmelegített sütőt. Gránit 220 ° C-on 5-6 percig, és azonnal forró.

A leves elkészítése nagyon könnyű, bár kissé fárasztó. A folyékony leves, de egy keményítő ponttal, amely textúrát kölcsönöz a leves és a tejszín között, ami a hagymás levest olyan egyedi tapintásúvá teszi.

Egy recept, amely méltó mind az első, mind a karácsonyi vacsorára, és egy egyszerű vacsora ezeken a hideg éjszakákon, amikor csak a kanapén lévő takaróval szeretne lenni.

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.