Galíciai pot = Hagyományos pörkölt

Galíciai pot = Hagyományos pörkölt
Galíciai pot = Hagyományos pörkölt
Galíciai pot = Hagyományos pörkölt

Hogyan készítsünk galíciai potot ? A római idők óta ismert, hogy a galíciai leves revitalizálja test és lélek, felemelő és adja meg a szárnyak, majdnem olyan, mint egy galíciai viagra, jóval azelőtt, a tiramisu , ... nos én clip komolyan. A galíciai pot igazolt teljesítmény a hideg ellen, biztosíthatom Önt , egy kis tányérral vagy tállal melegedni ezt a főzet, ha fúj ki, és feltámasztja a halottakat. A húsleves Grelos hogy én közölt ma egy kicsit mindent hoztam Galíciából a közelmúltban, egy kis babot, krumplit, egy szelet sárral Celtic sertéshús, fehérrépa zöldje és természetesen füstölt kolbász és sonka. Ebben az esetben laconeta (kisebb), luxus Ez egy jó étel a legelterjedtebb ételeknek és szerencsére az idő múlásával tart. Emlékszem, hogy Lucrezia nagymamám répa vagy káposzta levesét vagy fehérbabot evett vacsorázni, minden unokatestvérnek és húgomnak, a kérdéses csésze nélkül. Nem hagyja abba, hogy olyan lemez legyen, amely összegyűjti a legelterjedtebb galíciai konyhakertet, burgonyát, zöldséget. És kísértek, ha maradtak egy kis vágással, általában néhány sonkával vagy egy kis bordával. Ez a galíciai recept a mai napig ismertté vált, és most minden házban nagyon hasonlónak tűnik, de mindegyik ezt úgy alakította, hogy attól függően, hogy mi volt a kamrában. Hagyom el ezt a galíciai edényt, egy hagyományos pörkölt, amely sok energiát hoz, tartja a hőt nagyon jól, ideális ezekben a hideg napokban. Nagyon komplett recept, amely hüvelyeseket, zöldségeket és húsokat tartalmaz. Egy változatos és kiegyensúlyozott étel, lassú tűz esetén, derechupete!

A galíciai edény előkészítése

 1. Ennek az edénynek az elkészítése 48 órával kezdődik, mielőtt az asztalnál szolgálna, mivel ez a szükséges idő ahhoz, hogy a sonkát sózni lehessen, és optimális főzési pontján.
 2. A lakkot bőséges hideg vízben merítjük, amely teljesen lefedi, és ezt a vizet 8 óránként megváltoztatjuk. A recept előkészítésének előestéjén éjszaka a "lacont" megújított vízbe helyezzük (amely teljesen lefedi) egy nagy edényben, ahol főzni kezdjük.
 3. Tegye a babot egy serpenyőbe hideg vízzel, hagyja, hogy kb. 12 óra alatt áztassa őket.
 4. Ha a hagymának jobban konzisztenciát fogunk adni, áztatjuk a sózott sertés részeket: a fül, a farok, a sapka és a váll. A víz cseréje legalább egyszer (mint  a galíciai pörkölés ).
 5. Mielőtt elkezdené, csöpögje le az összetevőket és tartsa be. Tûzoltunk egy nagy edényt vízzel, kb. 5 literes. Hozzáadtuk az áztatott babot, a húsdarabot és egy apró darabot (mint egy mogyoró méret).
 6. Hagyjuk főzni közepes lángon másfél órán keresztül, habzó alkalmanként.
 7. Hámozzuk le a burgonyát, és vágjuk kockákra, pelyhekre vagy lamináltra, ahogy tetszik. Ezeket a kolbászt hozzáadják 10-15 percig a főétel főételétől, vagyis amikor a húsleves 1 óra és 20 percet vesz igénybe. Miután a főzési óra és fél óra eltelt, eltávolítjuk a húst. Fenntartjuk

A galíciai edény főzése, greló és végső bemutatása

 1. Mossuk le a grelót hideg vízben a csap alatt, és távolítsuk el a szárakat vastagabbra, a levelek lehetnek limp vagy a kissé sárga színűek.
 2. Azok számára, akik nem ismerik a grelo ízét, melynek bizonyos keserűsége van, 2 méteres előfehérítést adhat nekik. forrásban lévő vízben, amelyet később eldobunk.
 3. Ha nem szeretné, hogy erősen ízesítse, ajánlom, hogy fedezze le először, így tökéletes lesz az Ön számára. 20 percig főzni a burgonyát és a kolbászt, add hozzá a grelót, és főzzön további 10 percet.
 4. A burgonya pontját egy villa segítségével megvizsgáljuk. Itt az ideje, hogy kipróbáljuk a sót, és nézzük meg, szükség van-e rá, bár általában nem szükséges, mert a köncse és a krizantó ad neked egy olyan sót, amelyet nem távolítottak el az áztatásból.
 5. A húst és a chorizot kis darabokra vágjuk, és vezessük be a levest. Elveszítjük, hogy mindent összerakjunk.
 6. A végső tapintást az extra szűz olívaolaj csobbanásával végezzük. Ne feledje, hogy a húsleves több napot vesz igénybe, és a másodikból tökéletes, mert sokkal jobb ízeket találnak, gyakran azt mondják, hogy "tartanak".
 7. És ne felejtsük el, hogy ez a húsleves nagyon forró, általában egy étkezés során, vagy csak egy vacsorán. Egy jó sár a fűben tartja a hőt, és ideális konténer, hogy elvegye és Galíciában érezze magát.

Tálaljuk egy nagy csészében egy jó galiciai kenyérrel, ahogyan azt a faluban vettem.


 • Partnerünk:

  Ingatlan eladás, vásárlás, albérlet vagyis: E.V.A.

  eva.ingatlan.hu

  Az ingatlanpiacon annyi jogszabály van mint égen a csillag, ha nem akarunk eltévelyedni benne akkor érdemes utána olvasni. Az eva.ingatlan.hu arra vállalkozott, hogy összeszedje az alap tudnivalókat az ingatlan piaci törvényekről. Nem csak olvasni lehet hanem beszélgetni is, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a témával kapcsolatban. Nem ritkán hallani hogy az albérlők megszegték a szerződésüket és a tulajdonos nem tudja hogy mi a teendő. Járjon utána hogy ne eshessen meg Önnel.  

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.

 • Partnerünk:

  Mesteri duguláselhárítás

  mesteri duguláselhárítás logo

  Ki ne ismerné azokat a berendezéseket mint hogy wc, kád, mosogató, egy háznak ezek az alapfeltételei. Amit viszont sokan nem ismernek azok a makacs dugulások amik ezekben keletkezhetnek. A duguláselhárítás nem egy mai modern szakma, már sokkal régebben is jelen voltak a szakemberek. Amióta léteznek csövek azóta azok el is dugulnak a nem megfelelő használattól. Cégünk és szakembereink azért vannak hogy ezeket a dugulásokat elhárítsák a lehető leggyorsabban. Modern gépeinknek köszönhetően ez számunkra nem nagy kihívás míg Önnek hatalmas problémát jelenthet. Szolgáltatásunk egy része ingyenes és kedvezmények és akciókat is tudunk ajánlani.

 • Partnerünk:

  Bojler szerelés fix áron:

  bojler szerelés

  A melegvíz egyik feltétele a bojler megléte, lehet ez ipari vagy egy kis háztartás bojlere az nem számít. Valaminek fel kell melegíteni a vizet és ha ez nincs meg akkor marad a hidegvíz lehetősége amit nem igazán szeret mindenki. Cégünk bojlerszereléssel és cseréjével foglalkozik immáron pár éve. Egy bojler szerelése nem tart olyan sokáig és az árak sem olyan magasak mint egy vízvezeték szerelésnél. Látogasson el weboldalunkra ahol megismerkedhet a bojler szerelés titkaival és lépéseivel.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás fix áron Pest megyében!

  Duguláselhárítás fix áron

  Igen! Jól látja fix áron dolgozunk egész pest megyében. Mondjuk 5 ilyen céget aki így bevállalja és akkor 10%-ot engedünk az árból. Azért merünk ilyen nagyot mondani mert mi nem igazán ismerünk egyet sem. Mindenki méterdíjon dolgozik vagy a végén találja ki az árakat. Higgye el ez tapasztalat! Ez az ami a duguláselhárítás fix áron tud ajánlani Önnek. 1 órán belül ott vagyunk ha van szabad emberünk ezt is tudjuk garantálni. A mesterek mesterei mi vagyunk mert ugye valakinek el kellett kezdenie ezt a szakmát.


Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.