Briós. Édes kenyér

Briós. Édes kenyér
Briós. Édes kenyér

Hozzávalók a Brioche-hoz. Édes kenyér

 • 500 gr. erő lisztet
 • 8 gr. só
 • 100 gr. cukor
 • 250 gr. tojás
 • 160 gr. vaj
 • 50 gr. teljes tej
 • 18 gr. friss pék élesztő
 • 1 tojást sört megverni festeni

Hogyan kell készíteni briós . A csodálatos francia sütemény desszert receptjein belül van egyfajta tészta, amely alapja a végtelen készítményeknek.

Sok zsemle, amelyet fogyasztunk, házi vagy nem, az ilyen típusú tészták kiindulópontjaként. Tól, mint a mi rolád királyok , már a töltött szalonok , a briós vagy svájci , amíg a olasz panettone , használja a tészta, amelynek szerkezete hasonló a recept hozok neked ma, készül briós kenyeret .

Sok recept van a briós elkészítéséhez. Módosíthatjuk a vaj arányát, a fermentáció idejét és a dagasztás módját. De az eredménynek mindig szuper bolyhos, nedves és ízesített morzsa lesz. Annak bizonyítékaként, hogy a tésztát jól kezelik, megvan a tévedhetetlen tény, hogy egy jó brióta néhány napig tökéletes textúrájú marad. Egyik olyan zsemle, amely annak ellenére, hogy ízletes az elkészítésük napja, már kőnek tűnik. A briós kenyér recept, amelyet ma megmutatok, jó pár nap lesz jó, persze, ez persze véget ér, mert ígérem, hogy ez teljesen fantasztikus.

Ez az előkészítés csak egyetlen hátránnyal rendelkezik: tészta, amely türelmet és gondoskodást igényel az előkészítés során. Ha siet, akkor jobb, ha van valami más, és hagyja el ezt a receptet egy olyan napra, ahol élvezheti azt a folyamatot, hogy meglássa, hogyan fejlődik ez a tömeg idővel és türelemmel.

Mielőtt elkezdené a brióst

 1. Egy csészében könnyedén felmelegítjük a tejet, és hígítjuk az élesztőt. A tejnek melegnek kell lennie, soha nem lesz ügyfél, mivel ez hatástalanul hat.
 2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, tojást és a feloldott élesztőt. A vaj nélkül maradunk, később hozzáadjuk.
 3. A keveréket kézzel vagy gépen gyúrjuk. Ha úgy döntünk, hogy elektromos keverőt használunk, akkor a horog tartozékot kell használnunk.
 4. A későbbi felhasználáshoz vágja le a vajat kis kockákká, és tartsa hidegen a hűtőben.
 5. Kb. 5 percig gyúrjuk, amíg meg nem látjuk, hogy az összetevők beépültek és elkezdhetünk dolgozni rajta. Ekkor a vajat közvetlenül a frigo-ból építjük be.

A Brioche dagasztása

 1. Először teljesen tapadós tészta lesz és nehéz dolgozni, de apránként a vaj felszívódik, és bizonyos rugalmasság fog megjelenni a tésztában.
 2. Ez a recept legnehezebb pillanata, a tészta pihentetési ideje szükséges ahhoz, hogy ellazuljon, akár kézzel, akár gép által dolgozunk. Ezek a pillanatok pihenni fognak, ha úgy döntöttünk, hogy kezünket használjuk a tészta feldolgozására.
 3. Amikor a vaj felszívódik és beépül a többi összetevőbe, addig folytatjuk a dagasztást, amíg vékony, fényes és rugalmas massza van. Ez a folyamat 20 vagy 25 perccel tovább tarthat. Fontos, hogy időnként pihentessük a tésztát, és a folyamat során a karjainkat kézzel kezeljük.
 4. A folyadék mennyisége kissé relatív, a lisztfelszívódás mértékétől függően többé-kevésbé víz szükséges. Azt tanácsolom neked, hogy egyrészt mérjük meg a tojásokat, és ne tartalmazzunk többet a jelzettnél. Másrészt kezdetben kicsi a kis víz. Mindig időben leszünk 1 vagy 2 evőkanál többet a folyamat során.
 5. Tudni fogjuk, hogy a tészta készen áll, amikor kifeszítve van, annyira rugalmas, hogy szinte áttetszővé válik törés nélkül, nem fog tapadni sem a munkafelülethez, sem a tésztához.
 6. A tésztával gömböt képezzünk és egy korábban zsíros tálba helyezzük. Fedje le az átlátszó papírt, és hagyja nyugodni. Ezen a ponton több lehetőségünk van.

Brioche fermentálása

 1. Lassú erjedést hajthatunk végre, néhány órán keresztül a hűtőben tartva a tésztát. Legalább 3 óra, amíg el nem hagyja az egyik napról a másikra, amit csináltam.
 2. Másik lehetőségként hagyjuk 30 perc alatt meleg helyen melegíteni, anélkül, hogy meg kellene kétszeresíteni a mennyiségét. Egy tökéletes hely lenne a kemence kikapcsolása és korábban megeresztett.
 3. Ezután ezután a munkaterületen eldobjuk a tésztát, és megosztjuk a kívánt méretű darabokra. Mi dolgozunk addig, amíg egy labdát nem alakítanak ki.
 4. Ilyen típusú kenyér briós esetében kb. 50 gramm golyókat használtam. De ez a penész méretétől és a megjelenítés típusától függ.
 5. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a tésztának újra kell erjednie, és ezúttal meg kell dupláznia.
 6. Helyezzük a golyókat a korábban zsírozott formába, amit használni fogunk. Hagyjuk őket 30 percig szobahőmérsékleten erjedni.

Briós sütés és végső bemutatása

 1. Festse meg a labdákat enyhén sózott tojással, és hagyja, hogy erjedésbe menjen, ezúttal meleg helyen, körülbelül 120 percig.
 2. A korábban fűtött sütőben kb. 25 percig 180 ° C-on sütjük a brióst.
 3. Mind a hőmérséklet, mind az idő a kenyér méretétől függően változik.
 4. Abban az esetben, ha kenyeret készítettem, elég nagy és nagy átmérőjű volt, ahhoz, hogy a belső tér jól sült legyen, szükséges volt a sütés időtartamának meghosszabbítása és az alumínium fóliával való lefedése abban az időben, amikor elkezdődött barna.

Egy kis munkával, igen, otthon is élvezhetjük a kenyér briós kategóriát, azok, amelyek az idők folyamán gyengéden és teljesen finomak.

Ne felejtsd el élvezni az összes finom édességet desszert receptünkben , biztosíthatom Önöket, hogy sok ötletet talál, hogy jobban boldogabbá váljon. Láthatja az összes képet lépésről lépésre  a következő albumon .

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.