Santiago torta, finom ételek receptek gyűjteménye.

Santiago torta, finom ételek receptek gyűjteménye.
Santiago torta, finom ételek receptek gyűjteménye.

Összetevők a Tarta de Santiago számára

 • 250 g nyersen őrölt mandula Marcona fajta vagy 250 g bőr nélküli mandula (ha megy a lisztet)
 • 5 nagy tojás L
 • 250 g fehércukor
 • Bőrcsípés 1/2 citrom (csak sárga)
 • 1/2 kis kanál őrölt fahéj (kb. 5 g)
 • 1 darab vaj a zsírozáshoz
 • 1/2 adag gyógynövény vagy likőr, amit tetszik
 • 50 g földi vagy üvegcukrot a torta díszítésére

Hogyan készítsünk Santiago tortát ? Az egyik nyalánkságok nem lehet kihagyni semmilyen receptet, hogy az ár, a  mandulás sütemény vagy torta vagy Compostelana Santiago .

Galícia a mandulák desszertjeinek epicentruma, bár nem vagyunk a mandula ligetekben. A középkor óta említésre méltóak a gyümölcsökkel kapcsolatos desszertek. Korábban a mandula egy luxus volt fenntartva néhány, de azok, akik megengedhetik maguknak, hogy desszertek vele. Santiago első tortáját 1577-ben dokumentálta D. Pedro de Porto kompostela látogatása során.

Az első recept a Luis Bartolomé de Leybar a könyv Notebook Cukrászda ( 1835 alatt „mandulás sütemény” )

Álvaro Cunqueiro elmondta : "Meglepő, ma már alig van mandula Galíciában, a Galicia hagyományosan mandulából készült nagy kiadása. Minden galíciai korsó, a Compostelana, a Mondoñedo, mandulával rendelkezik. A déli Galíciában, Ribadavia-ban, Allarizban, továbbra is kiváló almendradókat készítenek. Néhány villában, mint a Villalba, a védőszolgálat pártjaihoz, kitűnő mandula kekszet készítenek, amely kemény, de puha, néha majdnem pudingből készül. Vivero és Ortigueira híresek a kolinétákról, egyfajta tortán mandulacsontokkal ... sok desszert "

Fő összetevője a mandula, a cukor és a tojás, mindegyik egyenlő arányban. Nem olcsó vagy könnyű sütemény, de ha a mandulát szereted, ez kétségtelenül a te tortád, őszintén ízletes.

Elhagylak a "La Compostelana" -tal, az egyik leggazdagabb és tipikus galíciai édességgel. Remélem, tetszik neked, és bátorítasz, hogy egy galiciai darabot helyezzen a konyhába.

 

Santiago tortája előkészítése

 • Az autentikus Santiago tortát különböző méretű mandulás lisztből készítik, tojással és cukorral keverve.
 • Mivel viszonylag nemrégiben hervadt cukorral megszórva a Santiago-i Kereszt templomán. A zarándok héjával (1924, Compostela cukrászda " Casa Mercedes Mora ") is megtalálja.
 • Az, amit ma bemutatok neked, egy csomó fahéjjal, citromlánccal és gyógynövényes pálinkával (az anyám által hozzáadott összetevő). Hozzátette, hogy a galíciai érintés a növényi marc. Az én anyám titka "készült" és Álvaro Cunqueiro könyve.

A Santiago torta bázisának elkészítése

Ehhez a recepthez 23 cm-es eltávolítható kerámia formát használtam. A legjobb a penészgombákban. Különösen azért, mert amikor behozza a beépített kerámia lapot, csak le kell törölnie, és ez az.

Bár speciális formákat is találhat a torta elkészítéséhez. Nekik van egy kicsit vékonyabb, mint az enyém, és a mandula ropogós lesz.

 1. A torta nagyon egyszerű és különösen gyorsan elkészíthető, 10 perc alatt minden össze van szerelve, és csak a sütő működik. Szóval azt mondanám, hogy ez egy olyan torta, amelyet a gyerekek készíthetnek.
 2. A fontos dolog az összetevők minősége, amellyel dolgozni fogunk. A mandula, amit használtam, marcona típusú, de a legjobban tetszik.
 3. Itt van 2 lehetőség, vásároljon közvetlenül egy már meglévő mandulát, vagy tegye meg az egész folyamatot. Vevő a liszt és a feldolgozott nem igényel a tostemos, vagyis kevesebb, és mentse meg a lépéseket az 1,2 és 6 a következő blokk a recept.

Grind és pirítós a mandula bőr nélkül. Mandula lisztet

 1. A héjas mandulát egy aprítóban őröljük. A legjobb dolog az, hogy két tételben két különböző grammért kapható.
 2. Egy nagyon föld, majdnem liszt, a másik egy kicsit vastagabb, hogy észrevehető, amikor eszik. Helyezze a földi mandulát a sütőbe mintegy 120 ° C-on körülbelül 10 percig.
 3. Ily módon megkapjuk a mandulát, hogy felszabadítsa az olajokat és az aromákat. Ugyanakkor része a nedvességnek, hogy a nyers mandula általában eltűnik. Azt is megteheti, egy serpenyőben pörkölte a mandulát alacsony hőmérsékleten.
 4. Míg a mandula pörköl, hozzáadja a cukrot és a tojásokat egy tálba. Mindent jól megvertünk, amíg egy kicsit el nem fehérítenek. Fenntartjuk
 5. Mossa le a citromot, száraz, és felét felhúzza.
 6. Adja hozzá a leginkább tetszetős likőr, félig lövés (25 ml). Hozzáadtam az apja növényi likőrjét. Szintén fél kanál őrölt fahéjat a tojásos keverékhez.
 7. Hagyja a pirított mandulát, és melegen adjon hozzá ízesített tojásos krémet.
 8. Keverjük össze jól egy spatulával, verés nélkül. Csak keverjük össze az összetevőket úgy, hogy a mandula jól illeszkedjen a tojásos krémhez.

A Santiago sütemény sütése és a végső előadás

 1. A sütőt előmelegítjük 180 ° C-ra (fel, le és levegő).
 2. A 28 cm-es eltávolítható formát elterjedtük. a vajjal és öntsük bele a keveréket.
 3. A tortát a kemencében 180 ° C-on a középső tálcába tesszük 35 percig, amíg a felszínt el nem pároljuk.
 4. Az utolsó 10 percet egy alumínium fóliával úgy, hogy ne égjen. Mint sok más receptben említem, minden sütő világ.
 5. Néhány esetben a torta 40 perc alatt lesz, és másokban kevesebb lesz szüksége. Próbáld meg időről-időre egy villát, hogy megnézze, hogy elkészült-e a tortán, mindig hagynia kell a villát.
 6. Amikor a tortát jól sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Körülbelül tíz perccel később kibontottunk.
 7. Elkészítettünk egy sablont, amelyet kivágtunk a santiago vagy a zarándokkikötő keresztéből. Díszítjük a jeges cukorral. Annak érdekében, hogy kifogástalan legyen, a legjobb dolog a szóda szitálásához.
 8. Kis csigás pulzusokkal mozgatjuk a torta felszínén. Mindössze annyit kell tennie, hogy óvatosan távolítsa el a sablont a keresztről. Már rendelkezik Galicia egyik leghíresebb desszertjével.

És ahogy mindig elmondom neked, hagyd abba a Galicij egy darabját a konyhádba. Egyél, és mindenekelőtt osztozik!

Ne felejtsd el élvezni az összes finom édességet desszert receptünkben . 

A gyermekkori részleteket is megosztom, a recept receptje és egy kis rajz, amelyet gyermekemnek adtam anyámnak. Nemrég fényképeztem életre szóló szakácskönyvének minden receptjét. Láthatja az összes képet lépésről lépésre a következő albumon. 

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.